Δράμα: Αίθουσα περιποίησης βρεφών και παιδιών αποκτά ο Δήμος Δράμας

Αίθουσα θηλασμού και περιποίησης βρεφών και παιδιών δημιούργησε και εγκαινιάζει αύριο (25 Νοεμβρίου) η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα στις μητέρες να θηλάσουν τα βρέφη τους αλλά και γενικότερα σε γονείς, κηδεμόνες και συνοδούς να παρέχουν φροντίδα στα παιδιά τους.

Η αίθουσα βρίσκεται στον ισόγειο χώρου του παλιού δημαρχείου, στην πλατεία Ελευθερίας και θα λειτουργεί από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, 7.30 το πρωί με 15.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια και ανάλογα με τις ανάγκες που θα εμφανιστούν, θα μπορεί να γίνει τροποποίηση στις ώρες λειτουργίας της.

«Πέρα από τις υπαρκτές ανάγκες που έρχεται να καλύψει η δημιουργία της αίθουσας, η έναρξη λειτουργίας της οφείλει να αποτελέσει την απαρχή για εντατικοποίηση της προσπάθειας αλλαγής παγιωμένων αντιλήψεων, καθώς ως κοινωνία οφείλουμε να κάνουμε πολλά βήματα σε τομείς που σχετίζονται με τη θέση της γυναίκας και τον σεβασμό προς το γυναικείο φύλο, όπως η βία που ασκείται κατά των γυναικών λόγω φύλου, αλλά και η αντιμετώπιση εγκύων και μητέρων στον δημόσιο χώρο» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Δράμας, αντιδήμαρχος Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος