Δράμα: Αγώνας Δρόμου στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού

Αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού διοργανώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ VIA EGNATIA που διοργανώνει η Περιφέρειά ΑΜΘ, θα έχει αφετηρία τη Μαυρολεύκη του Δήμου Προσοτσάνης και τερματισμό το Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου.
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενάντια στον Οθωμανικό Ζυγό.

«Στόχος της διοργάνωσης του αγώνα αλλά και του Φεστιβάλ VIA EGNATIA γενικότερα, είναι η ανάδειξη του τριπόλου «ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΔΡΑΜΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ» και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής και η αξιοποίησή του για την τόνωση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, που αποτελούν για την Περιφερειακή μας Αρχή προτεραιότητες ύψιστης σημασίας» δήλωσε σχετικά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΑΜΘ, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα γίνονται δεκτές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφής www.pamth.gov.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος