Δράμα: 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής Βίας

Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας φιλοξενεί από την Τετάρτη (2 Μαρτίου), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας. Για την διοργάνωσή του συνεργάζονται οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δήμο και φορείς της Δράμας.

Δράμα: 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής ΒίαςΚατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δράσεις που αφορούν τη βιωματική προσέγγιση των μαθητών στο εικαστικό εργαστήρι, την ψηφιακή μοντελοποίηση των δεδομένων, την κριτική ανάλυση από την προβολή ταινιών και τη δραματοποίηση θεατρικών έργων.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα προχωρήσουν στην κατάρτιση Κοινωνικού Συμβολαίου δημοκρατικής συμφιλίωσης και σε ψήφισμα, κοινό από όλες τις σχολικές μονάδες των παραπάνω σχολείων κατά της βίας.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα με θέμα από: «Άκρη σε άκρη λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό».
Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσα από το κανάλι του you tube του 1ου Δημοτικού σχολείου Δράμας https://www.youtube.com/channel/UCxbozgQ1D_G94e-dX82QlgQ/playlists

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος