Αντιδρούν στο νέο ωράριο οι καταστηματάρχες σε Καβάλα και Δράμα

Αρνητικοί σχετικά με το μέτρο που τους υποχρεώνει να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους στις 10 το πρωί, εμφανίζονται οι καταστηματάρχες σε Καβάλα και Δράμα.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποί τους, το μέτρο έχει ληφθεί για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, ούτε στην Καβάλα, ούτε στην Δράμα, συμβαίνει αυτό. Επιπλέον, στην περιφέρεια τα καταστήματα λειτουργούν με σπαστό ωράριο, πρωί και απόγευμα, αφού δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά τις μεσημβρινές ώρες. Έτσι, ανοίγοντας καταστήματα στις 10 το πρωί, μειώνονται οι ώρες που αυτά λειτουργούν, ώρες με κίνηση πελατών, οι οποίες δεν αναπληρώνονται. Συγχρόνως δημιουργείται πρόβλημα με την κάλυψη των ωρών των εργαζομένων σε αυτά.

Τι λένε οι πρόεδροι
«Δεν έχει καμία χρησιμότητα αυτό το μέτρο στην περιφέρεια. Απορώ ποιος σκέφτηκε να το εφαρμόσει οριζόντια. Είναι ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος της αγοράς» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.
«Δεν συμφωνούμε μ’ αυτό μέτρο, γιατί δεν εξυπηρετεί την Περιφέρεια. Δεν αναπληρώνονται οι ώρες που χάνουμε με το νέο ωράριο» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Αντώνης Σκουλίδης.
Το νέο ωράριο
Στην Καβάλα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων πλέον είναι 10 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι τις καθημερινές και τα απογεύματα της Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής 5.30 με 9.00. Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά 8:30-2:30.
Στη Δράμα η αγορά λειτουργεί τις καθημερινές 10 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής 6 με 9. Το Σάββατο λειτουργεί 8:30-2:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος