Αντιδρούν οι Δήμοι Ξάνθης και Παρανεστίου Δράμας σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Λειβαδίτη εκφράζουν από κοινού οι δήμοι Ξάνθης και Παρανεστίου Δράμας. Με έγγραφη ένστασή τους προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητούν να μην δοθεί από την Ρυθμιστική Επιτροπή η αδειοδότηση που ζητά εταιρία για τη δημιουργία αιολικού πάρκου σε περιοχή των δύο δήμων.

Αντιδρούν οι Δήμοι Ξάνθης και Παρανεστίου Δράμας σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών«Πρόκειται για περιοχή φυσικού κάλλους, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με ήπιες δραστηριότητες που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών, η οποία δεν προσφέρεται για εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου. Εξέφρασε την έκπληξή του, για το γεγονός ότι οι ιδιώτες δεν απευθύνθηκαν αρχικά στους δήμους της περιοχής, καθώς ο ίδιος πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον μέσω περιβαλλοντικών ομάδων. Υποστήριξε ότι η διοίκηση του δήμου Παρανεστίου δεν είναι αρνητική στις επενδύσεις. Θα μπορούσε σε επαφή με τους επενδυτές και να υποδείξει άλλα σημεία για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. «Με την κοινή μας ένσταση, θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν εν αγνοία μας» τόνισε ο κ. Καγιάογλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση 17 φορέων της περιοχής αν δοθεί η άδεια εγκατάστασης από τη ΡΑΕ, περικυκλώνεται κυριολεκτικά ο οικισμός του Λειβαδίτη από 16 ανεμογεννήτριες ενώ οι αιολικοί σταθμοί βρίσκονται στα όρια του καταφυγίου άγριας ζωής του Καρυόφυτου και μόλις 1.800 μέτρα από τον, εμβληματικό για το νομό Ξάνθης, καταρράκτη του Λειβαδίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος