Αν. Μακεδονία: «To Mobile School Ταξιδεύει» ξεκινά και πάλι τις παρεμβάσεις του

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη η ομάδα έργου, «Το Mobile School Ταξιδεύει», της Ένωσης Κυριών Δράμας για να πραγματοποιήσει μία διπλή δράση.

Αφενός, θα κάνει παρέμβαση στα παιδιά Ρομά που θα το προσεγγίσουν και αφετέρου θα ενημερώσει και θα ευαισθητοποιήσει το κοινό για το έργο.

Το κοινό επίσης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το Mobile School, να ενημερωθεί εκτενώς για τις δράσεις και τη λειτουργία του, καθώς και να γνωρίσει την ομάδα των street workers που το στελεχώνουν. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη 1 το μεσημέρι και για δύο ώρες, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Το έργο «To Mobile School Ταξιδεύει» διάρκειας τριών ετών πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε καταυλισμούς Ρομά των Νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «To mobile school ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος