Αν. Μακεδονία – Θράκη: Οι ομάδες Catchball ταξιδεύουν στην Ρουμανία

Τρεις ομάδες Catdhball της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ίριδα 1 και η Ίριδα 2, με έδρα το Σουφλί και η Πυθία με έδρα την Καβάλα ταξιδεύουν στο Μπρασόβ της Ρουμανίας, όπου εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο, 28-29 Ιανουαρίου 2023, θα διεξαχθεί το 1ο τουρνουά «Catchball».

Το άθλημα του “Catchball” εισήγαγε και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ., το 2021.

Από τότε, καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξη και προώθηση του νέου αυτού αθλήματος στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός εκπρόσωπος της Διεθνούς ΟμοσπονδίαςCatchball.

Το άθλημα του «Catchball», είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο άθλημα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα αθλήματα είναι ότι απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών και σωματότυπων και επιπλέον δεν απαιτεί ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες.

Πρωτοεμφανίστηκε στο Ισραήλ, όπου αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 100.000 συμμετέχουσες.

Στην Ελλάδα, στις αρχές του 2022, δημιουργήθηκε η 1η ομάδα στον Έβρο με την ονομασία «ΙΡΙΔΑ ΣΟΥΦΛΙ» με αθλήτριες από τις περιοχές του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας. Συνεχίστηκε στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Δήμο Παγγαίου, όπου στα τέλη του 2022 δημιουργήθηκε η δευτέρη ομάδα, με την ονομασία Πυθία. Οι γυναίκες της ομάδας είναι από την πόλη της Καβάλας και τα χωριά του δήμου Παγγαίου.

Όλες οι Ελληνικές ομάδες υποστηρίζονται από την ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ. Στόχος είναι η μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος