Αν. Μακεδονία – Θράκη: Ενίσχυση επιχειρήσεων για αναβάθμιση των υποδομών τους

Ποσό 31,9 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει από το ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης σε 129 επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των πλαστικών, των μεταλλικών υλικών, του μαρμάρου, των υφασμάτων, των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου, της ξυλείας, του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά., προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

Με τη χρηματοδότηση αυτή η Περιφέρεια ενισχύει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

Μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, επισκέφθηκε το οινοποιείο Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή, και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αλέξη Πολίτη. Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης, Βασίλη Τσακτσαρλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος