Αν. Μακεδονία: Νέες μολύνσεις – Ενίσχυση προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 36 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 27 στη Δράμα.

Οι πληρότητες στις ΜΕΘ Covid των Γενικών Νοσοκομείων των δύο περιοχών παραμένουν στο 100%, ενώ, από χθες, στο Νοσοκομείο της Καβάλας φιλοξενούνται άλλοι έξι ασθενείς με ήπια συμπτώματα κορονοϊού οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τη γειτονική πόλη. Σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορονοϊό 108 άτομα.

Στις τρεις κλινικές Covid του Νοσοκομείου Δράμας προσφέρουν τις τελευταίες ώρες τις ιατρικές τους υπηρεσίες τέσσερις παθολόγοι οι οποίοι έφτασαν από το “Ερρίκος Ντυνάν” της Αθήνας, το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης Καβάλας και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, για να συνδράμουν στον καθημερινό αγώνα κατά της πανδημίας. Στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τρεις γιατροί και τρεις τεχνικοί του ακτινολογικού τμήματος και με ήπια συμπτώματα παραμένουν στις οικίες τους.

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις για τη λειτουργία της αγοράς, το Επιμελητήριο Δράμας επισημαίνει με παρέμβασή του, ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρές και πολύ μικρές, πρέπει να λειτουργήσουν σε κάθε περίπτωση, διότι δεν παρατηρείται συγχρωτισμός σε αυτές. Τα μέτρα, όπως υποστηρίζει η διοίκησή του, τηρούνταν ανέκαθεν και θα τηρούνται μέχρι την λήξη τους.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει για αύριο, Τετάρτη, rapid test στου Σιταγρούς Δράμας, απέναντι από την κοινότητα, από τις 9 το πρωί ως τις 13.30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος