Αν. Μακεδονία: Μεσίστιες οι σημαίες σε Καβάλα και Δράμα- Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

«Τούτες τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή και στις οικογένειες των δεκάδων συμπατριωτών μας, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων ετών, που βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα» αναφέρει σε μήνυμα του για το δυστύχημα στα Τέμπη ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

«Ο Δήμος Καβάλας είναι στη διάθεση των αρμοδίων φορέων για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας κριθεί απαραίτητη τις επόμενες ημέρες» συμπληρώνει, ευχόμενος «ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όσους είδαν τη ζωή τους να αλλάζει κατά τρόπο δραματικό τις τελευταίες ώρες».

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε στη δήλωσή του για το δυστύχημα πως πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες όλων των εποχών για την χώρα μας. «Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την θλίψη μου. Η σκέψη μου στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους» συμπλήρωσε.

Με εντολή του Δημάρχου Καβάλας, οι σημαίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την πλατεία Ηρώων, το Φρούριο και τη Μεγάλη Λέσχη, κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση προχώρησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας. «Ανείπωτη θλίψη. Να θες να πας στην πόλη που σπουδάζεις και να μην επιστρέφεις. Να θες να πάρεις αγκαλιά τους δικούς σου και να μην μπορείς. Να θες να ταξιδέψεις για να διασκεδάσεις και να μη γυρίζεις» τονίζεται μεταξύ άλλων.

«Οι ζωές των φίλων μας, των συνομηλίκων μας, καθώς και των συμπατριωτών μας έχουν αξία. Αξία εφάμιλλη της ασφάλειας της ελεύθερης αγκαλιάς και του χαμόγελου στη φράση «στείλε όταν φτάσεις». Διότι, τελικά, καταφέρνουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας» καταλήγει η ανακοίνωση καλώντας τους πάντες να συμμετέχουν στο κύμα αλληλεγγύης σε κάθε πόλη της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος