Αν. Μακεδονία: Ένας θάνατος και 97 νέες μολύνσεις με κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Μία 82χρονη γυναίκα από τον πρώην Δήμο Φιλίππων κατέληξε από κορονοϊό, στη διάρκεια της νύχτας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 44 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μια στη Θάσο, και 52 στη Δράμα, όπου από χθες και μέχρι τις 23 Νοεμβρίου το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας έχει αναστείλει την λειτουργία του Γ΄ Παιδικού Σταθμού λόγω εκδήλωσης επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε εργαζόμενή του.

Η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δράμας από τις υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Στην Καβάλα, δε λειτουργεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου για το αναγνωστικό κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ με συνεχόμενο ωράριο, 8 το πρωί με 4 το απόγευμα λειτουργούν από χθες τα φαρμακεία της πόλης. Το απόγευμα θα εφημερεύουν οχτώ καταστήματα ανά ημέρα εναλλάξ, ενώ θα διανυκτερεύει ένα φαρμακείο ανά ημέρα. Στο διάστημα ισχύος των μέτρων κατά της Covid-19 θα παραμείνει κλειστό και το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου της περιοχής. Τα μέλη του θα μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Συλλόγου -το οποίο έχει εκτραπεί-, για πλήρη εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών νοσοκομειακής και φαρμακευτικής βοήθειας των ογκολογικών ασθενών.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Νέστου έθεσε σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό ραντεβού. Κάθε πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ιστοσελίδα του, όπου εμφανίζεται το εικονίδιο του e-ραντεβού, και να συμπληρώσει τη φόρμα αιτήματος. Σε σύντομο χρόνο θα ενημερωθεί για την ημέρα και ώρα προσέλευσής του στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος