Α. Μακεδονία: Σφίγγει ο κλοιός για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο (video)

«Δεν είναι καλό το τιμωρητικό μέτρο αλλά εφόσον η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το τέλος του Γυμνασίου, θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να ολοκληρώσουν αυτές τουλάχιστον τις σπουδές» ανέφερε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Χριστίνα Βαμβούρη σχολιάζοντας τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας 18 παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή τη στιγμή, δεν παρακολουθούν μαθήματα στις σχολικές τους μονάδες επειδή οι γονείς τους δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας οχτώ οικογένειες μαθητών Δημοτικού και έξι νηπιαγωγείου, δεν επιτρέπουν τα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία λόγω μάσκας και τεστ.

«Κάνουμε έκκληση στους γονείς, αυτούς τους λίγους που έμειναν να φέρουνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Έχουμε περιπτώσεις γονέων που ήταν φανατικοί αρνητές πέρυσι και φέτος έφεραν τα παιδιά σχολείο. Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι τα παιδιά απολαμβάνουνε τη σχολική ζωή και είναι ευτυχισμένα σε αυτά» τόνισε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” μίλησε για το θέμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Κ. Μπαντίκας. Όπως είπε, τα παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των γονιών τους στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη είναι 45. Οι γονείς τους έχουν ενημερωθεί για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η μακρά απουσία απο την εκπαιδευτική διαδικασία και την κοινότητα του σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος