Καταψηφίστηκε από τις μειοψηφίες η Κανονιστική για τους Κοινόχρηστους χώρους

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η Κανονιστική για τους Κοινόχρηστους χώρους στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Την τροποποιημένη Κανονιστική που προέκυψε μετά τις αλλαγές που ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά την ένσταση των Δρόμων Συνεργασίας, καταψήφισε ο εκπρόσωπος της παράταξης Κ. Γαργάλας, αφήνοντας αιχμές για την Περιφέρεια που δεν αποφάσισε επί της ουσίας της ένστασης αλλά και για το γεγονός ότι στη νέα Κανονιστική δεν συμπεριλαμβάνονται βασικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα όπως τόνισε, η νέα κανονιστική διαφέρει ουσιωδώς με το σκεπτικό που ανέπτυξε η παράταξή του για μία σειρά θεμάτων όπως η δέσμευση της δημοτικής αρχής για το χρόνο που θα δίνονταν στους περιπτερούχους του κέντρου να μεταφερθούν σε άλλα σημεία(η δέσμευση ήταν για τρία χρόνια). Επιπλέον επισήμανε ότι δεν ελήφθη πρόνοια για τα κιόσκια ούτε για το πλάτος των πεζοδρομίων στη Ν. Ιωνία. Ειδικότερα όμως τόνισε ότι η Κανονιστική περιλαμβάνει αντισυνταγματικές και παράλογες αναφορές και γι αυτό την καταψηφίζει.

Για τους ίδιους λόγους καταψήφισε και ο Ν. Στόικος της «Επιλογής Ευθύνης».

Σημειώνεται ότι η κ. Μεταξοπούλου από την Διεύθυνση Πολεοδομίας επισήμανε ότι στην τροποποιημένη Κανονιστική έχουν τροποποιηθεί όλα τα σημεία που επισήμανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ έχουν αποσυρθεί όλες οι διατάξεις που αφορούν στο πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο. Τόνισε ότι η δημοτική αρχή επίσης θα πρέπει να λάβει απόφαση για το ποιοι χώροι θα αποδίδονται ατελώς σε φορείς και συλλόγους για συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναβλήθηκε, έπειτα από πρόταση της προέδρου, το θέμα του αιτήματος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση κεραίας στη δημοτική ενότητα Σέσκλου. Οι μειοψηφίες ζήτησαν στο σκεπτικό του Τοπικού Συμβουλίου να είναι ξεκάθαρο για το αν οι κάτοικοι συμφωνούν και ότι η κεραία δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Η πρόεδρος επίσης διευκρίνισε ότι θα τους ζητήσει να προσκομίσουν όλα τα έγγραφα από τις οικονομικές υπηρεσίες και το τμήμα δημοτικής περιουσίας ότι η εταιρεία έχει μισθώσει το χώρο από το δήμο και ότι έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις για το 2015. Σημειώνεται ότι η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου έδινε την έγκριση για την τοποθέτηση της κεραίας θέτοντας ως προϋποθέσεις τις απαντήσεις στα προαναφερόμενα έγγραφα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος