Καστοριά: Ο ισχυρός άνεμος ξερίζωσε δέντρα

Ζημιές σε καλλιέργειες φασολιών και μήλων προκάλεσαν ο ισχυρός άνεμος και η έντονη βροχόπτωση  που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Δέντρα  ξεριζώθηκαν, μήλα έπεσαν στο έδαφος, ενώ  επλήγησαν και  καλλιέργειες φασολιών. Στα Κορέστεια   και τα Λακκώματα, δυο από τις περιοχές που επλήγησαν, ο δυνατός άνεμος  έριξε στο έδαφος τα φασόλια.

Ο ισχυρός άνεμος προκάλεσε όμως ζημιές και  στην παραλίμνια περιοχή, μεταξύ άλλων στο  Κεφαλάρι,  το Τοιχιό, τη Φωτεινή και την Πολυκάρπη.  Έχουν πέσει πολλά μήλα στο έδαφος, ενώ  σε κάποια κτήματα έχουν ξεριζωθεί και ολόκληρες σειρές δενδρυλλίων.

Καστοριά: Ο ισχυρός άνεμος ξερίζωσε δέντρα

Ο άνεμος  που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής  στη περιοχή ξεπερνούσε τα 7 μποφόρ.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μετέβη σήμερα στις περιοχές που έχουν πληγεί. Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης επισημαίνει ότι οι αγρότες θα πρέπει να συνεννοηθούν πρώτα  με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ και μετά, εφόσον έχουν ζημία, να υποβάλλουν την αίτηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ Πετρίδης, στην περιοχή και παλαιότερα υπήρξαν τέτοια φαινόμενα. «Δυστυχώς, η φύση άρχισε να αντιδρά και να έχει διάφορα καιρικά φαινόμενα έντονα. Βλέπουμε και πιο πολλές χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες και βροχοπτώσεις, τα τελευταία χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλλιέργειες φασολιών και μήλων είναι οι δυο από τις  πιο δυναμικές καλλιέργειες της περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Θεοδότα Τσιόπρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος