Κανονικά τα χρονοδιαγράμματα και οι δράσεις που απορρέουν από την Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του ΔΠΘ και της ΠΑΜ-Θ

Με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται κανονικά, είναι σε εξέλιξη οι κατά τόπου συσκέψεις στους νομούς της ΑΜ-Θ, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-ΔΠΘ- και την Περιφέρεια, βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μέσω της μεταφοράς της νέας γνώσης προς εφαρμογήν από τους Αγρότες.

Χθες έλαβε χώρα η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, όπου συμμετείχαν ο καθηγητής στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου, Σπύρος Κουτρούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Βασίλης Δελησταμάτης και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων.

Στις συσκέψεις, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κουτρούμπας, ακούγονται προσεκτικά οι προβληματισμοί των Αγροτών, όπως και οι προτάσεις τους και σε βάθος τριετίας που θα ολοκληρωθεί η μελέτη που εκπονείται από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε νομού, αλλά και τις λύσεις στα προβλήματα που θα προταθούν, θα αποτελεί το απόσταγμα της προσπάθειας και της εργασίας όλων με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, αλλά και της συγκράτησης του πληθυσμού στην ύπαιθρο.

Το αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η εκπόνηση μίας μελέτης με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την βελτίωση της παραγωγής και την προώθηση των προϊόντων στις αγορές και όλα αυτά θα συνδυασθούν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής της ΑΜ-Θ. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει 3 χρόνια την ολοκλήρωση της μελέτης, ωστόσο,  οι στόχοι της ίδρυσης και της λειτουργίας των επιδεικτικών πιλοτικών αγρών με τις καλλιέργειες της κάθε περιοχής, θα ξεκινήσουν από φέτος.

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, εδώ και χρόνια έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους Αγρότες της Θράκης, μια προσπάθεια που έρχεται η Περιφέρεια να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει.

Κανονικά τα χρονοδιαγράμματα και οι δράσεις που απορρέουν από την Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του ΔΠΘ και της ΠΑΜ-Θ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος