Κάλυμνος- Συγκλονιστική μαρτυρία: Μάνα παραμονεύει έξω από το νεκροτομείο της Καλύμνου και όποτε βρει ευκαιρία αλλάζει πάνες στο νεκρό παιδί της

«Δεν μπορώ να βλέπω τη θάλασσα του Αιγαίου, που τόσο αγαπήσαμε, να μετατρέπεται σε υγρό τάφο 3.500 ανθρώπων».
Αυτό δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου η κ. Νίνα Γεωργιάδου, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Κάλυμνο, που άνοιξε την αγκαλιά και το σπίτι της στον 10χρονο Σύρο πρόσφυγα Ρούντι.
«Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν αντέχουμε καταστάσεις, που κάθε φυσιολογικός άνθρωπος -εκτός κι αν είναι κτήνος- δεν μπορεί ν’ αντέξει. Πρόκειται για ένα οργανωμένο και διαρκές έγκλημα, στο οποίο δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Δεν μπορούμε να ξέρουμε προκαταβολικά ότι ένα μεγάλο ποσοστό απ’ αυτούς τους ανθρώπους θα καταλήξουν στον πάτο της θάλασσας».
Ζητά να πέσει ο «ξεφτιλισμένος», όπως είπε, φράχτης του Έβρου, ώστε να δοθεί ασφαλής διέλευση στους πρόσφυγες.
«Είναι απίστευτος ο θρήνος. Μόνο όποιος τον ζήσει μπορεί να τον περιγράψει. Μάνα από τη Συρία, που έχασε το παιδί της στο ναυάγιο, παραμονεύει έξω από το νεκροτομείο της Καλύμνου και όποτε βρει ευκαιρία πάει και αλλάζει πάνες στο νεκρό παιδί της».
Αναφερόμενη στον μικρό Ρούντι, είπε ότι θα ήταν ευτυχής να τον κρατήσει για όλη της ζωή, όμως -όπως τόνισε- πρέπει να είναι με την οικογένειά του και έκανε έκκληση σε όποιον έχει τη δύναμη και μπορεί να του χορηγήσει άμεσα ασυλία ώστε να φύγει με τον αδελφό του στη Σουηδία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος