Χιλιάδες πιστών στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, τελέσθηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της  Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη της Ακολουθίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με τρόπο μελωδικό και κατανυκτικό, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου του Χριστού, ως απαρχή της καταργήσεώς του και προάγγελο της Αναστάσεως των πάντων.  Ευχήθηκε δε, η ελπίδα αυτή της νίκης κατά του θανάτου, να χαρακτηρίζει και να εμπνέει τους χριστιανούς, στην κατά Χριστόν βιοτή τους.

Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ο Επιτάφιος της Υπαπαντής συναντήθηκε με τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου και εψάλει δέηση, έξω από Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Παρέστησαν ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος