Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του οπερατέρ σε σαϊτοπόλεμο

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για το θάνατο από σαΐτα του οπερατέρ Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τον σαϊτοπόλεμο το Πάσχα του 2019 που ξεκίνησε χθες –και μετά από σειρά αναβολών- στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Οι κατηγορίες, που έχουν αποδοθεί βαρύνουν τόσο μέλη των μπουλουκιών, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όσο και αυτοδιοικητικών παραγόντων της τότε δημοτικής αρχής της Καλαμάτας είναι κατά περίπτωση: ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια με παράλειψη σε βαθμό πλημμελήματος και παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.
Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και σαϊτομάχοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο συνήγορος υπεράσπισης των μελών του μπουλουκιού Αντώνης Κατσάς, επανέλαβε το αίτημα, που υπέβαλε και κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία για την κατάθεση ως μαρτύρων -αν χρειαστεί ακόμα και κατ’ αντιπαράσταση- των κατηγορουμένων από το Δήμο Καλαμάτας και τη “Φάρις”.
Την άποψη πως η δίκη θα καθυστερήσει ως προς την ολοκλήρωσή της, εξέφρασε επίσης στο σταθμό ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Περικλής Ξηρογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος