Ξεκινά το 10ο φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται, για δέκατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που διαρκούν από τον Δεκέμβριο 2021 έως και τον Ιούλιο 2022, με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συναυλίες, Masterclasses, διαλέξεις, ρεσιτάλ και ο γνωστός πλέον «Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας» είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες της. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μέχρι τον Ιούλιου 2022, θα παρουσιάζονται σε τρεις πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η έναρξη του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, θα γίνει αύριο Σάββατο μ’ ένα «Masterclass» από τον Μιχάλη Κονταξάκη, στις 15:00 στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95). Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389.

Στη συνέχεια την Κυριακή στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95), στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί «Ρεσιτάλ κιθάρας» με τον Μιχἀλη Κονταξάκη. Ο Μιχάλης Κονταξάκης έχει στο ενεργητικό του βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο και συμμετοχές στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Κιθάρας. Έχει συμπράξει ως σολίστ σε πάρα πολλές ορχήστρες και έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολυάριθμα έργα για κιθάρα, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στον ίδιο. Η συμμετοχή του στο συγκρότημα Encardia αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Πραγματοποιείται προς τιμήν του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος