Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του αερολιμένα Καλαμάτας

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν κατά τη συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εκκίνηση της κύριας διαδικασίας του διαγωνισμού, η οποία αφορά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτικά σχήματα που σκοπεύουν να αναλάβουν την αναβάθμιση, αναμόρφωση και λειτουργία του αεροδρομίου για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η πορεία της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου προχωρά κανονικά βάσει του χρονοδιαγράμματος χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις, καθώς κατά το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες από την πλευρά των τεχνικών συμβούλων του Υπερταμείου και προετοιμάστηκε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Με το πέρας της φάσης αυτής, το Υπερταμείο έχει πλέον ολοκληρώσει την προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοσιοποίηση της επίσημης πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα σημεία στα οποία απαιτείται βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού του αεροδρομίου.

Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του αερολιμένα Καλαμάτας

Σε αυτό το πλαίσιο το Υπερταμείο έχει προσανατολιστεί σε μια ριζική βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επισκεπτών, στα πρότυπα των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο βασίζεται σε παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις με τουλάχιστον τριπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων που αξιοποιούνται, επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καυσίμων, επέκταση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων, εκσυγχρονισμό των συστημάτων ασφάλειας και συνολική βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής των χώρων του αεροδρομίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος