Βασιλίτσι Μεσσηνίας: Χωρίς καμία ενεργή εστία η φωτιά – Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος

Σε ύφεση και χωρίς καμία ενεργή εστία βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 4 το απόγευμα σε δασική έκταση στην κοινότητα Βασιλιτσίου του δήμου Πύλου-Νέστορος.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως τόνισαν οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης, ανάλογα περιστατικά πυρκαγιών είναι κάτι συνηθισμένο μέσα στο καλοκαίρι αρκετά χρόνια τώρα στο ίδιο σημείο.

Χθες πάντως, για προληπτικούς λόγους, κάποια στιγμή δόθηκε εντολή για μερική εκκένωση του Βασιλιτσίου, ενώ ανησυχία προκάλεσε νωρίς το βράδυ και η αναζωπύρωση που σημειώθηκε πάνω από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χρυσοκελαριά της ίδιας περιοχής -η οποία σύντομα όμως τέθηκε υπό έλεγχο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ωστόσο υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο ανατολικό τμήμα της φωτιάς, στο μέτωπο της οποίας επιχείρησαν επιτυχώς τα ξημερώματα -όπως και χθες- και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ενισχυμένες ήταν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα και πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και τη συνδρομή 3 αεροσκαφών τύπου Canadair και 2 ελικόπτερων.

Λόγω των ακραίων συνθηκών καύσωνα που θα επικρατήσουν και σήμερα στη Μεσσηνία, ο νομός παραμένει στο επίπεδο 4 (του πολύ υψηλού κινδύνου) όσον αφορά το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος