Τριετής σταθερή χρηματοδότηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Εξασφαλισμένη είναι και για την επόμενη περίοδο η χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού προς το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, καθώς η νέα Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που προωθείται προβλέπει τη στήριξη του Φεστιβάλ για τα επόμενα τρία έτη, με προϋπολογισμό που ανέρχεται συνολικά από τους φορείς στο ποσό των 1.890.000 ευρώ.

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει το συγκεκριμένο ποσό, εκ των οποίων 1.200.000€ (400.000€/έτος) μέσω χρηματοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού, 240.000€ (80.000€/έτος) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο ποσό από τον Δήμο Καλαμάτας.
Με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, απεστάλη, ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας, με συμβαλλόμενα μέρη της το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «Φάρις».

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, εξασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια και δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης ενός σπουδαίου θεσμού, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο δήμαρχος εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη συνεργασία που υπάρχει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος