Το πρόγραμμα “Κανείς μόνος απέναντι στον Covid” από τη Νοσηλευτική Μονάδα της Κυπαρισσίας και την “Αμάλθεια”

Το πρόγραμμα «Κανείς μόνος απέναντι στον COVID19»του Υπουργείου Υγείας και της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας υλοποιεί η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια».

Το πρόγραμμα, στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών, μέσω της Διασυνδετικής του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» και της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.
Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, ηλεκτρονικά (sms, email, viber κλπ) ή τηλεφωνικά διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα.
Η υλοποίηση του προγράμματος έχει διττό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται τόσο σε εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ όσο και στο γενικό πληθυσμό, όπως τα άτομα που νοσούν από COVID-19 ή τους συγγενείς των νοσούντων, τα άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα καθώς και σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Κυπαρισσίας συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου και της διευθύνουσας της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Σταματίας Αλεξοπουλου με τον παιδοψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» Ιωάννη Κουτσανδρέα και του ψυχολόγου Παναγιώτη Καμπισιούλη.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις υπηρεσίες του προγράμματος, μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας στο τηλέφωνο 27613 60238, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» www.kentroimerasamaltheia.com και στο τηλέφωνο 2710 223595.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα, περιλαμβάνονται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος