Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της βρώσιμης ελιάς Π.Ο.Π. “Καλαμάτα”

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για το θέμα της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών φορέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, με πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Μεσσηνίας και των όμορων νομών και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης του πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με την επέκταση της εμπορικής ονομασίας “Ελιά Καλαμών” και η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου.

Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε πως η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της επιτραπέζιας ελιάς των συγκεκριμένων περιοχών είναι τραγική, και έκανε λόγο για “εμπορική καπήλευση” και “καταστροφικές συνέπειες” της απόφασης του πρ. υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου από το 2018. “Η απόφαση αυτή άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της υποβάθμισης του δικού μας, νομίμως κατοχυρωμένου από την Ε.Ε. και παγκοσμίου φήμης προϊόντος”, τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος