Τάκης Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα: «Ασφάλεια ίσον Δημοκρατία» – Κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα

Με επιτυχία διεξήχθη χθες το βράδυ η ετήσια συγκέντρωση της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο “Belvedere”. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ παρών ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός μάλιστα που έπλεξε το εγκώμιο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Αντώνης στο σύντομο χαιρετισμό του, αμέσως μετά το καλοσώρισμα στη βραδιά απ’ τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας Ιωάννη Δούζη.

Τάκης Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα: «Ασφάλεια ίσον Δημοκρατία» – Κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα

Ο Πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στην πολιτική του πορεία έχει συμπεράνει ότι εκείνο που μετράει τελικά είναι το πόσο αποτελεσματικός είναι ο πολιτικός, και είπε χαρακτηριστικά για τον Τάκη Θεοδωρικάκο : “είναι ο πλέον αποφασιστικά αποτελεσματικός υπουργός που έχω δει τον τελευταίο καιρό”.

Τάκης Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα: «Ασφάλεια ίσον Δημοκρατία» – Κάλεσε σε εκλογική ετοιμότηταΤον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μια ομιλία όπου μεταξύ άλλων είχε και προεκλογικό χαρακτήρα, καθώς κάλεσε του Νεοδημοκράτες της Μεσσηνίας σε εκλογική ετοιμότητα για τους επόμενους μήνες, λέγοντας συγκεκριμένα πως στις επερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ξανά την αυτοδυναμία: «Παρά τις δυσκολίες, παρά τα εμπόδια, παρά τις κρίσεις, παρά τις αναποδιές όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πανίσχυρο Πρωθυπουργό», ανέφερε και συμπλήρωσε:
“Γιατί η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτό το διάστημα προχωρήσαμε μπροστά. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Κυβέρνησή του συνολικά, κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της Πατρίδας στη σωστή πορεία. Με έγκαιρες και σωστές αποφάσεις, με στήριξη της κοινωνίας, με μεταρρυθμίσεις, με τόλμη στα δύσκολα, με ευθύνη στα κρίσιμα:
• Την πανδημία, που άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας.
• Την καραντίνα της κοινωνίας, αλλά και την αναπόφευκτη «καραντίνα της οικονομίας».
• Την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, όταν η γειτονική Τουρκία εργαλειοποίησε με τον πλέον προκλητικό τρόπο δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράνομους μετανάστες
• Τον πόλεμο στην Ευρώπη που προκάλεσε η παράνομη και καταδικαστέα Ρωσική εισβολή.
• Τη διεθνή ενεργειακή κρίση και το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα.”Τάκης Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα: «Ασφάλεια ίσον Δημοκρατία» – Κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ασφάλεια είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας και εξήγησε πως αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση διαδικασιών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας: «Εκατοντάδες αστυνομικοί που ήταν υποχρεωμένοι να έχουν ως δουλειά να βάζουν σφραγίδες επιστρέφουν στις γειτονιές στο αστυνομικό τους έργο. Γιατί για εμάς εκεί απευθύνεται η ύψιστη αποστολή του αστυνομικού. Στον δρόμο και όχι στα γκισέ και στα γραφεία. Ο αστυνομικός είναι για να προστατεύει και όχι, για να διεκπεραιώνει. Είναι για να υπηρετεί την ασφάλεια των πολιτών και όχι να υπηρετεί τη γραφειοκρατία. Είναι για να περιφρουρεί και όχι να μονογράφει και να επικυρώνει», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, περιγράφοντας την πίεση που δέχεται καθημερινά η χώρα στα σύνορα από παράνομους μετανάστες, επανέλαβε πως «παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς στην Ελλάδα».

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα ΜΑΤ θα παραμείνουν στο ΑΠΘ για όσο χρειαστεί και μέχρι να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη, αλλά και στην ανάγκη για ασφάλεια σε κάθε γειτονιά και χωριό, υπογραμμίζοντας πως “Ασφάλεια ίσον Δημοκρατία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος