Τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας τίμησε ο δήμος Μεσσήνης

Η Επέτειος των 200 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εορτάστηκαν χθες, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα και χωρίς την παρουσία κόσμου.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μεσσήνης, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Δημήτρης Καλοφωλιάς.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Επίσκοπο Ανδρούσης και Μεσσήνης Ιωσήφ, προτομή του οποίου βρίσκεται έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό. Ο Ιωσήφ γεννημένος στην Τριπολιτσά διετέλεσε ανώτατος ιεράρχης στην περιοχή και στη μητρόπολη που μετέξελίχθηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του σε “Μητρόπολη Μεσσηνίας” ενώ υπήρξε και αγωνιστής του 1821.

Ακολούθως οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης του δήμου Μεσσήνης, μετέβησαν στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου Ανδρέας Τσουκαλάς, ο εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας Διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργος Χαραλαμπάκης, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος υποπλοίαρχος Αθανάσιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος υποπυραγός Ιωάννης Κυρίτσης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαος Ρούτσης. Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος