Συνάντηση δημάρχου Μεσσήνης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Για τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοκαλλιέργεια στον Δήμο Μεσσήνης κατά κύριο λόγο, από τον πρόωρο καύσωνα του Μαΐου και την παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων μηνών, ενημέρωσε χθες (Τετάρτη) στην Αθήνα, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο Δήμαρχος συζήτησε εκτενώς με τον πρόεδρο του Οργανισμού θέματα αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή ώστε να υποβληθεί αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων των “Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων”, τονίζοντας πως κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η τεράστια ζημιά σε πολλές περιοχές του Δήμου που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμα και το 100%. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο και αναγνώρισε πως η ελαιοκαλλιέργεια πλέον πλήττεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες τα τελευταία χρόνια.

Για σημαντικές ζημιές στα ελαιόδενδρα από τον καύσωνα του Μαΐου που υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό κάνει λόγο στον τοπικό τύπο σήμερα, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, Γιάννης Κυριακόπουλος. Ο κ.Κυριακόπουλος επισημαίνει πως θα πρέπει να γίνει εξατομίκευση της ζημιάς για κάθε παραγωγό εντοπίζοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα σε ελαιοκαλλιέργειες περιοχών του δήμου Μεσσήνης και του δήμου Οιχαλίας αλλά και σε χωριά της Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος