Συμμετοχή της Καλαμάτας σε Διεθνή Συνδιάσκεψη “Πόλεων Αρχαίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς” στη Ρωσία

Συνδιάσκεψη πόλεων αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συμμετοχή και της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ανάπα της Νότιας Ρωσίας, στην περιφέρεια Κράι Κρασνοντάρ, στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η συνδιάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πόλεων με αρχαία πολιτιστική κληρονομιά.

Σκοπός του δικτύου είναι η προώθηση συνεργασιών ανάδειξης και προβολής των μνημείων κάθε τόπου, καθώς και η δημιουργία κοινών πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών.
Τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, με κύριο στόχο η Καλαμάτα να αποκτήσει δεσμούς με την περιφέρεια του Κράσνονταρ, στην οποία σήμερα ζουν και δραστηριοποιούνται περίπου 80.000 Ελληνικής καταγωγής, Ρώσοι πολίτες.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της συνδιάσκεψης υπήρξαν επαφές με εκπροσώπους των δήμων και συλλόγων της Ομογένειας, μετά από τις οποίες θα δρομολογηθεί η έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης της πόλης Ανάπα με την Καλαμάτα, καθώς και η προώθηση των τοπικών προϊόντων με την υποστήριξη της ελληνικής Κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην περιοχή αυτή της Ρωσίας φιλοξενούνται κατά τη θερινή περίοδο περίπου 5.000.000 τουρίστες.

Παράλληλα επαφές υπήρξαν και στη Μόσχα. Αρχικά σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Μπασακίδη με την Πρέσβη Αικατερίνη Νασίκα, η οποία εξέφρασε την βούλησή της να υποστηρίξει την επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής Μόσχα – Καλαμάτα, καθώς και την πρόταση του Δημάρχου για φιλοξενία ορφανών παιδιών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Επίσης, υπήρξε συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας, Χρήστο Φαρμάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών, με την αξιοποίηση των δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τις δράσεις του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, καθώς και με την προώθηση της πολιτιστικής διαδρομής Λάδι/21.
Τέλος, έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΟΤ, Πολύκαρπο Ευσταθίου, όπου και συζητήθηκαν τρόποι προώθησης τουριστικών πακέτων μαζικού τουρισμού, ικανού αριθμού ώστε να υποστηριχθεί και η αεροπορική σύνδεση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ζωηρό ενδιαφέρον Ομοσπονδιών αθλητισμού, για την προετοιμασία αθλητών και την οργάνωση εκδηλώσεων μαζικού αθλητικού. Στο πλαίσιο δε των επετειακών εκδηλώσεων για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα σταλεί στη Μεσσηνία με την καθοδήγηση του γραφείου του ΕΟΤ, τηλεοπτικό συνεργείο για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με αντικείμενο τη συνεισφορά των Ρώσων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Στο πλαίσιο δε των επετειακών εκδηλώσεων για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα σταλεί στη Μεσσηνία με την καθοδήγηση του γραφείου του ΕΟΤ, τηλεοπτικό συνεργείο για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με αντικείμενο τη συνεισφορά των Ρώσων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος