Συλλόγου Γιατρών Μεσσηνίας: “Καταρρέει” το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου – Ένας γιατρός στη βάρδια και χωρίς ασθενοφόρο (ηχητικό)

Ως εικόνα πλήρους διάλυσης περιέγραψε την κατάσταση, που επικρατεί στο Κέντρο στον Άγιο Νικόλαο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών στα Κέντρα Υγείας Μεσσηνίας, Ηλίας Μανδηλάρης. “Μόλις τέσσερις γιατροί γενικής ιατρικής είναι όλο κι όλο το ιατρικό προσωπικό της δομής η οποία καλείται να εξυπηρετήσει και τους χιλιάδες επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου… Οι περισσότερες βάρδιες γίνονται με έναν μόνο γιατρό πράγμα, που καθιστά τη λειτουργία του ΚΥ επιπέδου Περιφερειακού Ιατρείου. Είναι ενδεικτικό, πως αν χρειαστεί διακομιδή από τον Άγιο Νικόλαο στην Καλαμάτα, θα πρέπει ή το Κέντρο Υγείας να μείνει χωρίς γιατρό ή να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από Καλαμάτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ασθενή, αλλά και για τα πληρώματα”.

Το ΚΥ διαθέτει ένα μόνο οδηγό για ασθενοφόρα και κανένα διασώστη, με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες τις εβδομάδας να μένει η περιοχή χωρίς κάλυψη ασθενοφόρου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, που επισήμανε ο κ. Μανδηλάρης ,μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, πως η 6η ΥΠΕ προχώρησε στη μετακίνηση δύο γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας γνωρίζοντας το πρόβλημα που επρόκειτο να δημιουργηθεί και πως δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντικατάστασής τους.

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/ilias-mandilaris-katarreei-to?si=167f626e129c4b81ba3541e6c1e0a311&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος