Στον εξωδικαστικό μηχανισμό του Πτωχευτικού Νόμου και τα πυρόπληκτα δάνεια

Με σκοπό να μην αποκλειστούν δανειολήπτες με δάνεια Εγγύησης Δημοσίου από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του νέου Πτωχευτικού Νόμου, μετά από αιτήσεις των Επιμελητηρίων των Νομών που έχουν δανειολήπτες με πυρόπληκτα εγγυημένα δάνεια, το Υπουργείο Οικονομικών τροποποιεί τον Πτωχευτικό Νόμο και πλέον θα μπορούν να ενταχθούν και τα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία είναι σε καθυστέρηση.

Την παραπάνω θετική εξέλιξη που αφορά αρκετούς επαγγελματίες στο Νομό Μεσσηνίας, έκανε γνωστή ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας. Ο κ. Κρανιώτης ανέφερε ότι το ύψος αυτών ανέρχεται περίπου στα 3,5 δις ευρώ, προσθέτοντας πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συστηματικά απέφευγαν να εντάξουν σε καθεστώς ρυθμίσεων τηn πλειοψηφία των συγκεκριμένων δανείων, δικαιολογώντας την εν λόγω πολιτική με τη πρόφαση ότι θα απεμπολήσουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Πλέον οι δανειολήπτες, αλλά και οι εγγυητές των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν εξωδικαστικά τα χρέη που τους βαρύνουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, χωρίς παράλληλα οι τράπεζες να χάνουν την απαίτηση που έχουν από το κράτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος