Στην Καλαμάτα ο Γ. Βαρουφάκης: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση – Συναντήσεις με φορείς και πολίτες

Ευθύνες στον πρωθυπουργό διαπιστώνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ24 Γιάνης Βαρουφάκης με δήλωση του στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε χθες πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τόνισε: «Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε το σχέδιο «Ηρακλής», αυτή η ψευτοαγορά των κόκκινων δανείων, μιλούσαμε για Μητσοτάκης ΑΕ, μιλούσαμε για διαπλοκή μεταξύ κυβερνητικών κύκλων και αυτής της χυδαίας αγοράς του ανθρώπινου πόνου, των σπιτιών και των μικρομάγαζων των νοικοκυριών τα οποία κατέρρευσαν τα χρόνια των μνημονίων…»

Εξάλλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για το ζήτημα των κόκκινων δανείων σε ανοικτή εκδήλωση στην Πλατεία της Καλαμάτας, είπε πως “τα πολλά χρήματα δεν τα βγάζουν τα κοράκια πλέον από τους πλειστηριασμούς, αλλά από τις πυραμίδες παραγώγων που στήνουν πάνω σε αυτά”.

Στην Καλαμάτα ο Γ. Βαρουφάκης: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση – Συναντήσεις με φορείς και πολίτες

Υποκλοπές

Αιχμές στην κυβέρνηση για τη λειτουργία θεσμών όπως η δικαιοσύνη αλλά και οι ανεξάρτησες αρχές άφησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ειδικότερα ανέφερε πως, με το που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση σε αυτές τις διαδικασίες, ενώ υπογράμμισε πως οι θεσμοί της δημοκρατίας στη χώρα μας δυστυχώς καταλύθηκαν μετά το 2010, ακόμα και η δικαιοσύνη ως ένα βαθμό.

Με τους κατοίκους της Καλιρρόης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε ότι το ΜέΡΑ25 θα ξαναφέρει το θέμα του εργοστασίου των σκουπιδιών στην Καλιρρόη στη Βουλή. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Οιχαλίας ενάντια στο εργοστάσιο απορριμμάτων και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Πετράκο στα γραφεία της “ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ”.

Στον ίδιο χώρο ο κ.  Βαρουφάκης ενημερώθηκε για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου από εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών στην Καλαμάτα.

Στην Καλαμάτα ο Γ. Βαρουφάκης: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση – Συναντήσεις με φορείς και πολίτες

Ενίσχυση του ΕΣΥ «τώρα»

Αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα του νοσοκομείου της Καλαμάτας έλαβε από μέλη των σωματείων Γιατρών  και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Γιάνης Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως υπάρχει ένα μοτίβο της με σχέδιο και μεθοδικότητα σχεδιασμένης ιδιωτικοποίησης… Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε και την πάγια θέση του κόμματος για την επιστροφή στο ΕΣΥ των υγειονομικών σε αναστολή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε: “… Ο λόγος που υπάρχει τέτοια έλλειψη προσωπικού σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας -σήμερα είμαστε εδώ στην Καλαμάτα, χθες ήμασταν στο Ναύπλιο, την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στις Σέρρες- η ίδια τραγική κατάσταση, το γνωρίζουμε κ. Μητσοτάκη, το γνωρίζουμε κ. Πλεύρη, προσπαθείτε να το κλείσετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας…”.

Στην επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Καλαμάτα και στις συναντήσεις του με εκπροσώπους φορέων και πολίτες, το συνόδευαν στελέχη του ΜέΡΑ 25 και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος