Στην Καλαμάτα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Για την πορεία των εμβολιασμών και τη στελέχωση των υποδομών υγείας που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα στο νομό, ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή, το νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ αύριο Σάββατο στις 9.30 το πρωί θα επισκεφθεί και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του, το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται ικανοποιητικά, καθώς έχουν ήδη εμβολιαστεί 22.500 άτομα στην περιοχή και τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο ρυθμός, καθώς ο κορονοϊός και η πανδημία εξακολουθούν να υπάρχουν.
Εξήρε την συμβολή των γιατρών, νοσηλευτών και των διοικήσεων των νοσηλευτικών μονάδων, ενώ ανακοίνωσε «την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, δια μέσω του επενδυτικού προγράμματος, του μεγαλύτερου που έχει ποτέ υλοποιηθεί στη χώρα, το RRF». Επίσης, όπως ανέφερε, «θα αναβαθμιστούν σε όλα τα επίπεδα τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας», που σημαίνει, όπως προσέθεσε, «ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, τεχνικά προγράμματα, οργάνωση και σωστός σχεδιασμός, με βάση ένα νέο χάρτη υγείας για τη χώρα, μετά την τεράστια προσπάθεια, την οποία κάναμε όλοι μαζί και ευχαριστώ πολύ, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής, για το νέο ΕΣΥ, μία ευκαιρία την οποία δεν πρόκειται να χάσουμε».

Περεταίρω, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε «πρόγραμμα δημόσιας υγείας για τον νομό, οριζόντια για τον πληθυσμό, που έχει να κάνει με προγεννητικό έλεγχο, προσυμπτωματικό έλεγχο, δηλαδή το λεγόμενο screening για τις κρίσιμες νόσους, μαστογραφίες για γυναίκες, PSA για τους άντρες, καρδιολογικές εξετάσεις του υγιούς πληθυσμού».

«Από εδώ και πέρα», συνέχισε, «θα φροντίσουμε περεταίρω τη δημόσια υγεία, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας ως Έλληνες και να καταλήγουμε λιγότεροι στα νοσοκομεία της χώρας σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των περιστατικών».

Εξάλλου, με αφορμή την πανδημία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους, γιατί η πανδημία και ο κορονοϊός δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα και κινδυνεύουμε από αυτή τη νόσο και από αυτόν τον ιό».

Όπως συμπλήρωσε, «χρειάζεται προσοχή στις κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

«Εμείς θέλουμε να βοηθάμε μόνιμα και να δίνουμε και άλλους βαθμούς ελευθερίας στους συμπολίτες μας και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση δημόσιας υγείας, όμως ζητάμε απ’ όλους να προσέχουν και να τηρούν τις υγειονομικούς κανόνες, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό» επισήμανε και προσέθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο μεγάλος πλούτος της υγείας, του υπουργείου υγείας, είναι το έμψυχο δυναμικό μας, είναι οι επιστήμονες υγείας είμαι πολύ περήφανος για αυτούς και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει, ειδικά αυτούς τους 15 μήνες εν μέσω COVID».

Στην Καλαμάτα ο υπουργός Υγείας Βασίλης ΚικίλιαςΚατόπιν, επισκέφθηκε το δημαρχείο Καλαμάτας όπου είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και με τον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο. Ενημερώθηκε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς δήμων, καθώς και για υλικοτεχνικές επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν επιμέρους σε κτιριακές δομές υγείας, οι οποίες όπως είπε θα εξεταστούν και θα μπουν επίσης σε ανάλογο πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος