Στην Καλαμάτα έφτασαν οι 23 μετανάστες που διασώθηκαν 70ν.μ. νοτιοδυτικά του Ταινάρου σε διεθνή ύδατα

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου (30/05) κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας σκάφος της Frontex μεταφέροντας 23 μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή 95 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της πόλης.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του λιμανιού, όπου έχει διαμορφωθεί προσωρινός χώρος φιλοξενίας με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΟΑΚ Μεσσηνίας.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή στοιχεία και η χώρα προέλευσής τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για υπηκόους Μπαγκλαντές, οι οποίοι φαίνεται να είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ευρώπη.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα και ολοκληρώθηκε με ασφάλεια από τη Frontex.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος