Στη Μεθώνη παρουσιάζεται το νέο λεύκωμα του ΕΟΤ «ΕΛΛΑΔΑ ταξιδεύοντας στα κάστρα της» (ηχητικό)

Στο πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης, αύριο Τρίτη 1η Μαρτίου και ώρα 6μ.μ. θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, το νέο λεύκωμα του ΕΟΤ «ΕΛΛΑΔΑ ταξιδεύοντας στα κάστρα της», το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Δήμου Πύλου Νέστορος, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος θα παραστεί και στην αυριανή παρουσίαση.

 Ο κ. Φραγκάκης εκτός του νέου λευκώματος, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη χρονιά του 2022 για το ελληνικό τουρισμό, για τους στόχους του 2023 αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μεσσηνίας που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Το νέο λεύκωμα του ΕΟΤ «ΕΛΛΑΔΑ ταξιδεύοντας στα κάστρα» αποτελείται από ένα πολυσέλιδο, πολυτελές και δίγλωσσο έντυπο, που αναδεικνύει εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, όπως είναι τα Κάστρα της Ελλάδας.

H Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο με τόσα πολλά κάστρα και φρούρια, τα οποία αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών αλλά και σημεία αναφοράς στις ξεναγήσεις των επισκεπτών μας από το εξωτερικό.

Στον ελλαδικό χώρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1200 κάστρα και φρούρια, τόσο  στον ηπειρωτικό όσο και νησιωτικό χώρο.

Τα Κάστρα της Ελλάδας επιλέχθηκαν για την θεματολογία της νέας έκδοσης καθώς απασχόλησαν πολλές φορές τη διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική και πολεμική σκηνή.

Φρούρια, κάστρα, οχυρωματικά έργα, οχυρωματικοί οικισμοί, πυργόσπιτα, καστρομοναστήρια και ακροπόλεις, ανάλογα τη γεωγραφική κατανομή τους και την ιστορική περίοδο, διαδραμάτισαν διαφορετικό ρόλο στο εμπορικό, στρατιωτικό αλλά και κοινωνικό πεδίο.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και 6 κάστρα από τη Μεσσηνία.

Η ύλη του λευκώματος καλύπτει γεωγραφικά όλη τη χώρα με εντυπωσιακές φωτογραφίες και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Παρουσιάζει τα σημαντικότερα κάστρα σε όλη την Ελλάδα  δημιουργώντας ένα ιστορικό νήμα από την Αρχαιότητα, τη Ρωμαϊκή περίοδο, το Βυζάντιο, την Φραγκοκρατία, την περίοδο του Οθωμανικού ζυγού μέχρι και τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους σε όλο  το εύρος της επικράτειας.

Την ιστορική έρευνα και τα κείμενα που επιμελήθηκε ο ιστορικός Στέφανος Καβαλλιεράκης, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό 14 φωτογράφων. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η BRAINFOOD ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΕΠΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος