Στη Μεσσηνία ο Αλβέρτος του Μονακό για το “Φρέαρ των Οινουσσών”

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από την Κυριακή, ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό. Το ιδιωτικό του αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” στις 20:45 το βραδυ της Κυριακής και λίγο αργότερα ο Αλβέρτος έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας κι επιβιβάστηκε στο σκάφος “Pressure Drop” για να προετοιμαστεί για το ταξίδι εξερεύνησης στο “Φρέαρ των Οινουσσών”.

Το Φρέαρ των Οινουσσών είναι η τάφρος που αποτελεί το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.269 μέτρα και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου και νοτίως των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες, στο σημείο που η Αφρικανική πλάκα (τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου), βυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα της πλάκας του Αιγαίου, δημιουργώντας το “τόξο του Αιγαίου”.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που ο Αλβέρτος του Μονακό βρίσκεται στην περιοχή μας, καθώς ένα χρόνο πριν παρακολούθησε διεθνές συνέδριο για τα θηλαστικά της Μεσογείου στην Costa Navarino.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος