Στη Μάνη για τους δασικούς χάρτες ο Γ.Αμυράς

Tην ευρύτερη -ιστορικά- περιοχή της Μάνης και τους δύο δήμους που τη συναποτελούν σε Μεσσηνία και Λακωνία (δήμος Δυτικής Μάνης και δήμος Ανατολικής Μάνης) θα επισκεφθεί την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Μαϊου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Στο επίκεντρο των επαφών και των συναντήσεων του κ.Αμυρά με βουλευτές, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και ιδιοκτήτες γης, θα τεθεί το φλέγον -για τη Μάνη- θέμα της κατάρτισης των δασικών χαρτών που οι τοπικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως ουσιαστικά “δημεύουν τις πατρογονικές περιουσίες τους”. Ο υφυπουργός θα συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου, Κωνσταντίνο Αραβώση και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκωνα Τζινιέρη.

Πρώτος σταθμός  της επίσκεψης του κ.Αμυρά στη Μάνη, ο δήμος Δυτικής Μάνης όπου στις 10.30 θα βρεθεί στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου στον οικισμό Μάλτας της κοινότητας Σταυροπηγίου. Στις 11.15 θα συναντηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην Καραδμύλη, με τον δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και μέλη της “Επιτροπής Αγώνα” των κατοίκων. Μία ώρα αργότερα στον ίδιο χώρο ο κ.Αμυράς θα συναντηθεί με βουλευτές του νομού Μεσσηνίας και εκπροσώπους της Περιφέρειας και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγροτική επιχείρηση Blauel στη κοινότητα Πύργου και λίγο αργότερα θα επισκεφθεί εκτάσεις όπου ανπτύσσεται ανθρώπινη δραστηριότητα και εντούτοις εμπλέκονται στους δασικούς χάρτες.

Ανάλογο πρόγραμμα έχει καταρτισθεί και για την αυριανή επίσκεψη του Γιώργου Αμυρά στην Ανατολική Μάνη και την Αρεόπολη.

Σε επιστολή όπου η “Επιτροπή Αγώνα για τους δασικούς χάρτες στη Δυτική Μάνη” πρόκειται να παραδώσει στο υφυπουργό Περιβάλλοντος επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως: “το Κράτος, μέσω των Δασικών Χαρτών με το πρόσχημα της «δασικής έκτασης», προσπαθεί ν΄αρπάξει τις περιουσίες των κατοίκων κάτι που αποτελεί μέγιστη Ύβρι και δεν θα την αποδεχθούν ποτέ” και παραθέτει σειρά ιστορικών και όχι μόνο επιχειρημάτων. “Ο τρόπος με τον οποίο το Δημόσιο αμφισβητεί την ιδιοκτησία στην Μάνη είναι ένας: με τον χαρακτηρισμό «ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ» τον οποίο εξισώνει με την έννοια «δάσος» και την έννοια ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ. Όλα αυτά γίνονται μέσω του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να Δημεύσει τις περιουσίες μας με άλλον τρόπο, με άλλη υπηρεσία!”, υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος