ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σύσκεψη για σημαντικά οδικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, όπως ο Περιμετρικός της πόλης που αποτελεί απόληξη του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη-Καλαμάτα, όπως και έργα αντιπλημμύρισης και παράδρομους, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργου Δέδε, υπηρεσιακών στελεχών του συγκεκριμένου υπουργείου-μεταξύ των οποίων ο διευθυντής-υπεύθυνος για τον αυτοκινητόδρομο Γιάννης Καρνέσης και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Διονύσης Μακρής και των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ο κ.Δέδες που είχε ξεκινήσει από νωρις χθες την αυτοψία-περιοδεία του στα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου: Κορίνθου-Πατρών και Κορίνθου-Τρίπολης-Καλάμάτας καθώς και στον κλάδο Λεύκτρου-Σπάρτη, ανακοίνωσε τα εξής:

-Τον Μάρτιο του 2017 ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών, θα παραδοθεί ολοκληρωμένος σε λειτουργία, με αναλογικό σύστημα διοδίων.

-Το τμήμα Λευκτρο-Σπάρτη πλήρως αποπερατωμένο, θα παραδοθεί από τον «Μορέα» πριν το Πάσχα, στο τα΄’ελος του ερχόμενου Απριλίου.

-Ο κόμβος και ο δρόμος προς τη Μεγαλόπολη, θα είναι πλήρως έτοιμος τον Ιούνιο του 2016.

-Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα είναι έτοιμη (επίσης από τον «Μορέα») και η Περιμετρική Οδός της Καλαμάτας, μαζί με τις συμπληρωματικές εεργασίες που έχουν προβλεφθεί για τη λειτουργία του κόμβου Καρέλια, αλλα και με την επέκταση του κόμβου των Λαιίκων με το δρόμο που οδηγεί και τον συνδεει με τον περιφερειακό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο κ.Δεδες, ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραδοθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους, δύο κρίσιμες μελέτες για τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή: μία για τον άξονα «Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και μία για το «Καλό Νερό-Τσακώνα». Όπως ανέφερε ο πρώτος είναι ένας κρισιμος δρόμος, υψηλής προστιθέμενης αξίας για το Δήμο Καλαμάτας, για τη Μεσσηνία και τη νότια Πελοποννησο γενικότερα και ο δευτερος ολοκληρώνει το Διευρωπαικό Δίκτυο της Πελοποννήσου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το δρόμο Καλαμάτας-Ριζομύλο, ο γ.γ.του υπουργείου σημείωσε πως θα εξεταστεί εάν ακολουθηθεί νέα χάραξη ή εάν θα γίνει βελτίωση του υπ0άρχοντος με πιθανό νεα τμήματα σε κάποια σημεία του. Η αξιολόγηση θα γίνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου που θα εξετάσουν επίσης το κόστος αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος