Μεσσηνία: Σε σχετική ύφεση οι φωτιές στο Βασιλίτσι – Διάσπαρτες εστίες στην Χρυσοκελαριά (video)

Βελτιωμένη είναι σε σχέση με χθες η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στον δήμο Πύλου-Νέστορος.

Σε σχετική ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή μεταξύ Βασιλιτσίου και Χρυσοκελαριάς, η αναζωπύρωση της οποίας χθες (Τρίτη) το μεσημέρι δημιούργησε εφιαλτικές συνθήκες, με πυροσβέστες, αρχές και κατοίκους να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την καταστροφή.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει βορειότερα του Βασιλιτσίου στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς.

Μεσσηνία: Σε σχετική ύφεση οι φωτιές στο Βασιλίτσι – Διάσπαρτες εστίες στην Χρυσοκελαριά (video)

Εκτός από εκατοντάδες στρέμματα δάσους, χορτολιβαδικών εκτάσεων και καλλιεργειών χθες κάηκαν και μεμονωμένα σπίτια (κυρίως παραθεριστικές κατοικίες) σε Μεμί και Λιβαδάκια, καθώς και στις παρυφές του Βασιλιτσίου, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στα συγκεκριμένα χωριά και στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου.

Να θυμίσουμε πως η φωτιά στο Βασιλίτσι είχε ξεσπάσει νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας με πολλές εστίες και ενώ όλα έδειχναν πως είχε οριοθετηθεί και βρισκόταν σε ύφεση χθες το μεσημέρι έγινε νέα αναζωπύρωση, την οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ελέγξουν.

Μεσσηνία: Σε σχετική ύφεση οι φωτιές στο Βασιλίτσι – Διάσπαρτες εστίες στην Χρυσοκελαριά (video)

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας πριν λίγο στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΆΤΑΣ επανέλαβε την πεποίθηση [που είχαν εκφράσει και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την πρώτη στιγμή) πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Σε σχετική ύφεση, βρίσκεται και η άλλη μεγάλη φωτιά στον ίδιο δήμο, το Βλαχόπουλο Μεσσηνίας και στην περιοχή του Μαγκλαβά. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά στην εξέλιξή της κατέστρεψε μεταξύ άλλων και ένα μεγάλο μέρος από το ιδιαίτερο δρυοδάσος της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος