Σε “πορτοκαλί” επίπεδο ανέβηκε η Μεσσηνία – 24 νέα κρούσματα και 23 νοσηλείες στην κλινική “covid 19”

Σε επίπεδο “πορτοκαλί” πέρασε η Μεσσηνία, καθώς την τελευταία χρονική περίοδο τα κρούσματα σε καθημερινή βάση παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν χθες 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον νομό, που βρίσκεται πλέον στην ίδια κατηγορία με την Αχαΐα και την Κορινθία στον επιδημιολογικό χάρτη, ενώ οι υπόλοιποι νομοί της Πελοποννήσου παραμένουν στο “κίτρινο”.
Την ίδια στιγμή υψηλός είναι και ο αριθμός των νοσηλευομένων στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς παραμένουν για νοσηλεία εκεί 23 ασθενείς.

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως σ’ όλο το νομό. Χθες, Πέμπτη διενήργησαν συνολικά 894, ενώ σήμερα rapid test θα γίνονται, όπως κάθε μέρα απ’ τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα έξω από την αίθουσα Αλ. Κουμουνδούρος της Νομαρχίας στην Καλαμάτα, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης απ’ τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καθώς και στο Isobox Κέντρου Υγείας Πύλου, απ’ τις 9.μ. έως τις 2μ.μ.

Επίσης, σήμερα Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στα ξενοδοχεία Filoxenia (09:00 – 12:00) και Elite (12:15 – 15:15). Εκεί θα μπορεί να εξεταστεί εκτός από το προσωπικό των ξενοδοχείων και όποιος πολίτης επιθυμεί.

Rapid test θα διενεργούνται απ’ τον ΕΟΔΥ και το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα έξω από την αίθουσα Αλ. Κουμουνδούρος της Π.Ε. Μεσσηνίας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή απ’ τις 9 το πρωί έως της 5 το απόγευμα.

Τέλος, στο πεδίο των εμβολιασμών, χθες στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν 770 εμβολιασμοί. Συνολικά, οι εμβολιασμένοι πολίτες στο νομό με τουλάχιστον μια δόση έφτασαν τους 77.818 ενώ πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις, εξ αυτών, είναι οι 69.377.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος