Σε δυο μήνες ξεκινά η δημοπράτηση των παράλληλων δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος

Σε δύο μήνες από σήμερα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ξεκινά η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή των παράλληλων δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος, με το σημαντικό αυτό έργο υποδομής για την άρδευση του τριφυλλιακού κάμπου να μπαίνει με τη σειρά του σε οριστική τροχιά ολοκλήρωσης και λειτουργίας.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα για το θέμα ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου στον κ. Μαντά, «η κυβέρνηση ενέταξε άμεσα από τον Αύγουστο 2019 το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ωστόσο παρότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε, η δημοπράτηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Οι κύριες αιτίες της καθυστέρησης εντοπίζονται σε μια σειρά από χρονοβόρους παράγοντες που διέπουν τη διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως είναι η έκδοση πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, η σύνταξη σχετικών κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων και η σύνταξη έκθεσης εκτίμησης της αξίας των απαλλοτριώσεων. Πέραν όμως αυτών, επιπλέον σημαντικές καθυστερήσεις προέκυψαν και εξαιτίας ιδιαιτεροτήτων του συγκεκριμένου έργου, όπως είναι η μεγάλη έκταση της απαλλοτριούμενης έκτασης, η οποία φθάνει τα 392 στρέμματα. Παράλληλα, η εγκριτική διαδικασία απαιτούσε την εμπλοκή πολλών τοπικών φορέων, όπως η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, η Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας, καθώς και ανεξάρτητοι πιστοποιημένοι εκτιμητές, γεγονός, που οδήγησε σε περαιτέρω δυσκολίες, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν εύκολο να ξεπεραστούν. Στην παρούσα φάση η προετοιμασία της δημοπράτησης βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο, η οριστική σύνταξη έκθεσης εκτίμησης για την αξία των απαλλοτριώσεων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η παράδοσή της να αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος