“Στο κόκκινο” η Μεσσηνία: 10 νέα κρούσματα – Αρνητικά την Τετάρτη πάνω από 500 τεστ

Στη -συγκριτικά- καλύτερη θέση από τα δύο επίπεδα -του «πολύ αυξημένου κινδύνου» (βαθύ κόκκινο) και του «αυξημένου κινδύνου» (κόκκινο) -σύμφωνα με τον νέο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όλης της χώρας που θα ισχύει μέχρι τις 16 Μαρτίου- βρίσκεται πλέον ο νομός Μεσσηνίας. Η σχετικά καλή υγειονομική εικόνα του νομού, τοποθετεί τη Μεσσηνία στο «κόκκινο» χρώμα σε αντίθεση με το «βαθύ κόκκινο» της αυξημένης επικινδυνότητας στο οποίο -από την Πελοπόννησο- εντάχθηκαν Αχαΐα, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία.

Από τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται πλέον και στον νομό Μεσσηνίας, η μόνη διαφοροποίηση αφορά την αποστολή των SMS μετακίνησης στο 13033 με το SMS 2 για μετακίνηση που αφορά την προμήθεια υλικών αγαθών αλλά και αυτό του κωδικού 3 για τις τράπεζες να γίνεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα. Για το SMS 6,που αφορά περιπάτους και άσκηση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο και κοντά στον τόπο κατοικίας ενώ στη μετακίνηση 4 (για παροχή βοήθειας σε άλλο άτομο) τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν επιπλέον αποδεικτικά. Επίσης και στη Μεσσηνία, όπως και σε όλη τη χώρα, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των Λυκείων, στα οποία η διδασκαλία θα γίνεται διαδικτυακά, μέσω τηλεκπαίδευσης. Παραμένει επίσης το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Στο μεταξύ, δέκα νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία χθες ο ΕΟΔΥ, ενώ παραμένει σταθερά ανησυχητική η εικόνα σε σχέση με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων στους νομούς Αργολίδας (49 νέα κρούσματα) και Κορινθίας (48 νέα κρούσματα). Στην Αρκαδία χθες επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα και στη Λακωνία μόλις 3.

Αρνητικά ήταν και τα περισσότερα από 500 τεστ που διενήργησαν χθες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε αρκετά σημεία της Μεσσηνίας. Τεστ διενεργήθηκαν στο σταθερό σημείο του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας, στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, στο Γυμνάσιο Φιλιατρών και στο Κοινοτικό Ιατρείου Πύλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος