Πύλος: Το πρόγραμμα εορτασμού της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Με ξενάγηση στο Ανάκτορο του Νέστορα ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, η τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη Μεσσηνία και στο δήμο Πύλου – Νέστορος με αφορμή τον εορτασμό της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Πύλος: Το πρόγραμμα εορτασμού της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο, παρουσία της Προέδρου της ΔημοκρατίαςΣτο σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο, η κ. Σακελαροπούλου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση, και τον διακεκριμένο αρχαιολόγο, Τζακ Ντέιβις.

Αργότερα χθες, η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με παραγωγούς από την Πυλία και την Τριφυλία, ενώ σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα είναι παρούσα στη Γιάλοβα, στην εκδήλωση για τα θύματα από θέρμες (1828-1832), όπου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα παρευρεθεί στην οικία Τσικλητήρα για την παρουσίαση του βιβλίου: “Η προετοιμασία της Επανάστασης 1814-1821. Άνθρωποι – Γεγονότα – Συγκυρίες”, του Στέφανου Καβαλλιεράκη.

Κατόπιν η κ. Σακελαροπούλου θα μεταβεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων για τη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Αρχηγείο Στόλου. Εντός της ημέρας πρόκειται να ξεναγηθεί και στις υπό κατασκευή νέες μονάδες της Costa Navarino συνοδεία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Αύριο Τετάρτη, ημέρα κορύφωσης των εορτασμών της φετινής 194ης επετείου από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι παρούσα στη δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, επίσκεψη σε πολεμικά πλοία, αλλά και επίσημο γεύμα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος