Στο «Φιλόδημος» το αποχετευτικό της Κορώνης

Την τελική πρόταση ύψους 11.631.964,00 € για χρηματοδότηση της κατασκευής ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών λυμάτων της Κορώνης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών, υπέβαλε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, επισκεπτόμενος τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πύλου Νέστορος αναφέρει:

«Το πολύπαθο έργο, για το οποίο υπάρχει πλέον οριστική τελική μελέτη και διαθέσιμος δημοτικός χώρος εγκατάστασης, γίνεται πραγματικότητα μετά από το χαρακτηρισμό της Κορώνης ως οικισμού προτεραιότητας ώστε να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφορά στην κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού της Κορώνης, της Ασίνης και του παραλιακού μετώπου της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης.

Το εν λόγω έργο είναι στρατηγικής σημασίας για την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της ευρείας περιοχής του Δήμου, ενώ με τη λειτουργία του αναμένεται να έχει άμεση και σημαντική συμβολή στην ποιοτική προστασία του γενικότερου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής. Με την κατασκευή του, ο οικισμός της Κορώνης θα αποκτήσει τις απαιτούμενες υποδομές δικτύων αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και θα προστατευθεί το θαλάσσιο και υπόγειο υδατικό περιβάλλον της περιοχής από τα αστικά λύματα που απορρίπτονται σήμερα είτε ανεπεξέργαστα είτε υποτυπωδώς επεξεργασμένα».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει δυναμικά. Σύντομα θα διαθέτει και η Κορώνη ένα σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό με τη δυνατότητα χρήσης του απόλυτα καθαρού νερού για άρδευση, ολοκληρώνοντας το παζλ της διαχείρισης των υδάτων στο Δήμο Πύλου Νέστορος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος