Ανακατασκευή του παλαιού Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου

Την έγκριση της χρηματοδότησης της ανακατασκευής του παλαιού Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού υπέγραψε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Ανακατασκευή του παλαιού Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, σε ανακοίνωσή του τονίζει, ότι είναι από τους πρώτους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης, η οποία εγκρίθηκε και περιλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε, τις παρακάτω νέες χρήσεις για το παλαιό γυμνάσιο:

  • Δημιουργία μικρού συνεδριακού κέντρου πολλαπλών χρήσεων
  • Δημοτική βιβλιοθήκη
  • Χώρο πολιτιστικών εκθέσεων κτλ (πολιτιστικό κέντρο)
  • Στέγαση Δημοτικής Φιλαρμονικής για πρόβες και συναυλίες
  • Μαθήματα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και χώρο εκπαίδευσης
  • Βοηθητικό χώρο εστίασης για τις ανάγκες λειτουργίας

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία»,  προϋπολογισμού 2.240.000€ και περιλαμβάνεται η υλοποίηση των οριστικών μελετών,  η ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και η προμήθεια του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα του λειτουργία.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζοντας την ικανοποίησή του δήλωσε τα εξής: «Με την επανάχρηση του κτιρίου του Παλαιού Γυμνασίου Πύλου και την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού, συμπληρώνεται  η φυσιογνωμία της πόλης . Η συνεργασία του Δήμου μας με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνεχίζεται και σε αυτό το σημαντικό έργο. Για μας ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και στόχος μας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων των μνημείων μας. Επιτέλους η Πύλος θα αποκτήσει το δικό της πολιτιστικό κέντρο».

Με την ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτηρίου, πέρα από τη στέγαση των ήδη υπαρχουσών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη νέων, προβλέπεται η δημιουργία μίας αίθουσας παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων, που θα λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο, το οποίο έλλειπε από την πόλη της Πύλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος