“Προβληματική η λειτουργία στη Μαραθόλακα”

Πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία της Μαραθόλακας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανόλης Μάκαρης, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο της χωματερής χθες το πρωί. Η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, αφού υπάρχουν παντού σκουπίδια και δέματα σκισμένα με υπολείμματα σκουπιδιών και υγρά απόβλητα. Οι καταγγελίες αφορούν και τις συνθήκες εργασίες στη Μαραθόλακα.

Εν τωμεταξύ, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της διαρροής αποβλήτων υγρών τα οποία καταλήγουν στο Νέδοντα. Σε σημεία στους πέντε δρόμους έχουν κάνει την εμφάνισή τους μικρά ρυάκια μαύρου χρώματος, το οποίο προφανώς προέρχονται από το στράγγισμα της χωματερής.  

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο κ. Μάκαρης ανέφερε ότι το πρώτο ζήτημα είναι οι παρεμβάσεις που άμεσα πρέπει να γίνουν, ώστε να αναστραφεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή. Επίσης αναφέρθηκε στην  ακαταλληλότητα της περιοχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι αυτή βρίσκεται «σε μια χαράδρα, το έδαφος είναι πορώδες. Είδαμε και τα αποτελέσματα των πλημμυρικών φαινομένων που κατέβασαν σκουπίδια από τη Μαραθόλακκα και τα πήγαν κάτω στους Πέντε Δρόμους. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα να βελτιωθεί εδώ η κατάσταση» τόνισε ο κ. Μάκαρης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: www.kalamatajournal.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος