Πρώτη προβολή του Solar Cinema Greece για φέτος στην Καλαμάτα

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Καλαμάτας 2023, πραγματοποιεί προβολές ντοκιμαντέρ μέσω της δράσης Solar Cinema Greece, με την πρώτη προβολή, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας την Τετάρτη (2 Αυγούστου 2023).

Καλαμάτα – Πάρκο Λιμενικού – Τετάρτη 2 Αυγούστου – 21:30
Προβολή Ντοκιμαντέρ – Delikado (91’), ΗΠΑ 2022, Σκηνοθεσία: Karl Malakunas

Το Παλαουάν φαίνεται να είναι ένα ειδυλλιακό τροπικό νησί. Οι αμμώδεις παραλίες και τα πλούσια δάση του το έχουν κάνει έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ασίας. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί ένα μικρό δίκτυο από ακτιβιστές που προσπαθούν να προστατέψουν τους φυσικούς πόρους του νησιού και να σταματήσουν την καταστροφή του τελευταίου περιβαλλοντικού οχυρού των Φιλιππίνων.

Σε συνεργασία με τον Ηλιακό Κινητό Κινηματογράφο | Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση:
Ο Ελληνικός Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος, αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema Network, αποτελεί μια παράλληλη δραστηριότητα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, και έρχεται να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα σύγχρονα προβλήματα ανά τον κόσμο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς όλος ο εξοπλισμός του τροφοδοτείται 100% από ηλιακή ενέργεια. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας σε περιοχές της Καλαμάτας και στη Θουρία, έχουν θεματικές που σχετίζονται με το περιβάλλον, με στόχο αφενός την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα όπως η ενεργειακή κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή κ.λπ., δημιουργώντας έτσι ένα πρόσφορο έδαφος για διάλογο πάνω στα καίρια και επίκαιρα αυτά ζητήματα. Αντίστοιχα, στην Αρτεμισία στον Ταΰγετο, θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση για παιδιά ηλικίας 7-15 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος