Πλανητάριο στα Φιλιατρά

Ψηφιακό Πλανητάριο στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών θα λειτουργήσει 20, 21 & 22 Δεκεμβρίου  με στόχο να ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους στα μυστήρια του σύμπαντος. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβάλει ψηφιακές παραστάσεις  σε πλήρη οθόνη 360 όλη την ημέρα…. προβολές  ανάλογα με την ηλικία, προσφέροντας στους  θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

«Στόχος των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου είναι εκτός από ψυχαγωγία να έχουν και επιμορφωτικό χαρακτήρα και για αυτό επιλέξαμε να φέρουμε κάτι ξεχωριστό στην πόλη μας. Υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον και από κόσμο εκτός του δήμου να έρθει να το επισκεφθεί και αυτό μας χαροποιεί» δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας .

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2. Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος