Περιπατητική περφόρμανς με τίτλο: «Οι ποιητές συνομιλούν» στο πάρκο του ΟΣΕ

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, αμέσως μετά το τέλος του 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 18.45 και 19.45 αντίστοιχα στο πάρκο του Ο.Σ.Ε., περιπατητική περφόρμανς με τίτλο: «Οι ποιητές συνομιλούν».

Τον Φεβρουάριο του 2022 δημιουργήθηκε ξανά στην Πειραματική ένα θεατρικό εργαστήρι για τους φοιτητές- τριες της πόλης υπό την καθοδήγηση της Γιώλικας Πουλοπούλου. Ο πρώτος κύκλος κλείνει και η δράση αυτή είναι μια ανοιχτή παρουσίαση της μέχρι τώρα δουλειάς.

Λίγα λόγια για τον περίπατο: «Ο μικρός μαθητής και ο μεγάλος δάσκαλος» του Γιάννη Αγγελάκα, συναντούν «τους τελευταίους» του Τάσου Λειβαδίτη, τη «Μαγδαληνή, το μεγάλο θηλαστικό» στην «Ωραία Έρημο, τη Σάρκα», της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ. Τελικά «τους βρίσκει η ποίηση» του Τίτου Πατρίκιου στα «ποιήματα» του Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Αποσπάσματα και ποιήματα από τα παραπάνω βιβλία, συνομιλούν μιας και αναφέρονται στα όρια, στον έρωτα, στον φόβο για την κάθε μορφής απώλειας, στην καθημερινή αναζήτηση της καλής μας πλευράς μέσα μας και μέσα από τα μάτια των άλλων.

Μια επταμελής ομάδα νέων ενηλίκων αναλαμβάνει να αφηγηθεί τις παραπάνω ποιητικές ιστορίες ενώ προτρέπει μια ομάδα θεατών (έως 25 άτομα) να περιπλανηθεί μέσα στο πάρκο του Ο.Σ.Ε., να δει τον χώρο με άλλα μάτια, να συμπορευτεί, να ακούσει, να αναλογιστεί.

Η περφόρμανς διαρκεί συνολικά 45 λεπτά και το σημείο εκκίνησης είναι το άγαλμα στην βορεινή είσοδο του Πάρκου.

Σύλληψη- σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου
Παίρνουν μέρος οι φοιτητές: Αγγελική Κατσικολόγου, Μιχάλη Κραουνάκη, Εύα Μπαλίκου, Βενετία Σύρκου, Ευαγγελία Τζαβέλλα, Ηλία Τζουβάρα, Παντελή Τσαγκάρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος