Περ. Πελοποννήσου: Μονάδα αφαλάτωσης στη Δυτική Μάνη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας

Την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου δύο σημαντικών έργων -από ένα για τους Δήμους Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης- με συνολικό ύψος επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.399.225,81 ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον Δήμο Δυτικής Μάνης, ο περιφερειάρχης με απόφασή του ενέταξε στο ΠΠΑ Πελοποννήσου την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού για τις ανάγκες υδροδότησης μέρους της Δ.Ε. Λεύκτρου στον πιο πάνω δήμο -έργο η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχεται σε 496.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπεται α) η προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού δυναμικότητας παραγωγής 1.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και β) η μεταφορά, εγκατάσταση, διασύνδεση και λοιπές υποδομές για τη θέση σε πλήρη λειτουργία της εν λόγω μονάδας, η χωροθέτηση της οποίας αυτής θα γίνει σε οικόπεδο στην περιοχή Μέσα Ντόλος, στον Αγιο Νικόλαο, της Δ.Ε. Λεύκτρου, κοντά στην ήδη λειτουργούσα γεώτρηση.

Όπως επισήμανε ο κ. Νίκας, η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί “μονόδρομο” για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει για δεκαετίες η περιοχή της Δυτικής Μάνης και κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και εντονότερο λόγω και της μεγαλύτερης τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει ευρύτερα η συγκεκριμένη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος