Πελοπόννησος: Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με ομόφωνη απόφαση, στην χθεσινή συνεδρίασή του, ζητεί από την πολιτεία σειρά μέτρων για την δημόσια υγεία που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητεί την αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, την αναβάθμιση του ΕΣΥ και πρώτιστα της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας, όπως τονίζει, η υγεία πρέπει να είναι καθολικό δωρεάν δημόσιο αγαθό για όλους τους πολίτες, γι’ αυτό είναι «αντίθετοι σε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της», να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιπλέον, η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΚΑΒ με μέσα και μόνιμο προσωπικό αλλά και η ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας (γιατροί δημόσιας υγείας ΕΣΥ, επόπτες δημόσιας υγείας, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) και η ενίσχυση δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας στην κοινότητα με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών.

Επίσης, να γίνει αναβάθμιση με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και λοιπές υποδομές εξοπλισμού των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου. Να υλοποιηθεί ο νόμος (ΦΕΚ 1755/2007) για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην ανατολική Πυλία και να υλοποιηθεί άμεσα η επιτακτική ανάγκη για να γίνει σταθμός του ΕΚΑΒ στην Κορώνη και παράλληλα να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος που προβλέπει συμμετοχή στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, καθώς και στα Δ.Σ. των ΥΠΕ, εκπροσώπων της Περιφέρειας. Να γίνει υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στα κατά τόπους νοσοκομεία και να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να γίνει άμεση αποτύπωση του Χάρτη Υγείας της Περιφέρειας και αναδιοργάνωσή του, με έμφαση σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Υγείας και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος